Alkmaardermeer wedstrijden

Geplaatst op 18-10-2023  -  Categorie: Drakenpraet

Regenbogen/Draken wedstrijden sportief en gezellig

Het Comite Alkmaardermeer “CAM” en watersportvereniging ARZV Akersloot organiseren elk jaar twee weekend evenementen het eerste zeilwedstrijdweekend (zogenaamde “Wijnmaand serie”) met een open inschrijving voor Finn/Esfix/Solo en de drakenklasse en een tweede weekend evenement in samenwerking met de Regenboog Club het zogenaamd ”Regenboog/Draken Serie” evenement voor uitsluitend regenboog en draken zeilklasse.

Op de Wijnmaand Serie waren er bij de draken zeilklasse slechts drie inschrijvingen met als uitslag met abusievelijk 1e plaats: NED 390 (Klaas Ruigewaard/Louis Keulemans) / 2e plaats NED 415 (Ron Timmer/Maarten Kat/ Hidde Timmer) / 3de  plaats NED 403 (Maarten Klinkenberg/Chris Klinkenberg). 

2023-draak-en-regenboog

Het tweede weekend van het jaarlijkse regenboog/draken evenement begon de eerste wedstrijddag op het Alkmaardermeer met een straf windje (gemiddeld 18 knopen met af en toe een lekker vlaagje 25+ daarover heen).

De draken deden het prima in de harde wind met vlak water maar sommige  “bogen” hadden het wat moeilijker. Gelukkig werd na de eerste wedstrijd (traditioneel) een heerlijke lunch geserveerd voor de deelnemers om even bij te komen. Voldaan en uitgerust werd snel aan de middag wedstrijden nr. 2 en 3  begonnen (met weer veel wind).

438-3-alkmaar-2023

Na het zeilen snel terug naar de wal waar we hartelijk werden ontvangen in het gezellige clubuis, een echt zeilersfeest met een heerlijke maaltijd onder supervisie van Irma en een vrolijke muzieknoot van zanger Bart. Het voelt goed om de spieren eens lekker los te gooien op de dansvloer na zo’n middagje wedstrijd zeilen.

Op de tweede wedstrijd dag werden we getrakteerd op perfect weer voor de regenbogen en draken 8 - 10 knopen op een vlak Alkmaardermeer waarbij Team Bakker NED438 weer hun grote klasse toonden in tactiek en boot handling. (tijdens wedstrijd zag ik Olivier de mast in klimmen om een probleem met een val op te lossen – up naar boven “fix the problem and sail on”) de uitslagen:

  1. NED 438 Jan / Olivier / Dominic Bakker
  2. NED 358 Huub Bannier / Marc Reijnoud / Siebe de Boo
  3. NED 412 Ivo Kok / Daan Goedkoop / (Femke de Vries/Rob de Keukelaire)

De overall prijs voor de gehele Alkmaardermeer Serie (beide weekenden) ging naar team NED390 (Klaas Ruigewaard / Sicco Hoogerbeets / Louis Keulemans). 

 2023-alkmaar-series-winnaars

 

385-alkmaar-2023

 Uitslagen Alkmaardermeer 

Fritz Dragon Sails herfst korting 10%

Deze herfst geeft Making Waves een korting van maar liefst 10% op bestelling van nieuwe Fritz draken zeilen een mooie kans om het volgend seizoen eens goed te beginnen ! (deze aanbieding duurt tot 31 december a.s.).

fritz-sails-logo

 

Making Waves

nopud.erdna.[antispam].@making-waves.nl

Stationsweg 32

1431 EG  AALSMEER

+31 6 533 85 888