Draken nieuws uit Muiden

Geplaatst op 01-05-2023  -  Categorie: Drakenpraet

Wat hebben onze Draken vrienden in Aalsmeer een mooie start van het wedstrijd zeilseizoen verzorgd. De zeilers die nog op ski’s of in warme landen verbleven (of nog in winterslaap waren) hebben de mooie verhalen gehoord. Applaus voor de vereniging WVA Aalsmeer en de Draakzeilers die daar de kar trokken.

In Muiden is inmiddels ook het één en ander in beweging gekomen terwijl de eerste vertrekkers richting Douarnenez (ook Frans Nationaal Kampioenschap) zich al warmlopen.

Het goede nieuws is dat Ivo Kok de NED 421 van Pieter Heerema heeft gekocht en zijn vertrouwde blauwe NED 275 aan de KNZ&RV Drakenvloot heeft aangeboden als ‘instap-Draak’. Dus een Draak die – na goedkeuring van Ivo – beschikbaar is bij de KNZ&RV om mee te doen aan de oefenpotten en wedstrijden in Muiden - Marc van Bemmel kent de details ook.

 

Serie van 10 Oefenpotten met prijs voor de "Onderlinge serie"

Op onderstaande zondagen (en een enkele zaterdag) wordt er in Muiden vanaf 12 u – 14.30 u nabij de aanlooptonnen van de Vecht gestart voor de ‘Onderlinge serie’. 10:30 palaver in de Soos met koffie. Na afloop B&bb.

Dit weekend 30 april eerste van de serie met dank aan Wouter van Dis dier verzorgde de baan met de Marksetbot boeien en een 3 minuten start voor Draken, J-70 en Finnen. Het was het mooiste zeilweer van het zeilseizoen (op de mooie dagen in Aalsmeer na) Genieten dus!

prijs-onderlinge-muiden

De ‘Muidense Onderlinge Jaarprijs Drakenklasse’

Het gaat naast de goede oefeningen ook om een serieuze jaarprijs en enkele dagprijzen. Deelname telt hierbij meer dan de score van een pot. Dus als u even geen boot hebt (bijv ingepakt voor vertrek naar een evenement of elders geparkeerd) en je wilt toch meedoen meld je dan op de ‘Draken Muiden App’ of bij Philip de KG. Bemannen kan meestal wel. Dat deed Hari (NED 398 en volgende week de NED 416) vandaag ook. Hij leerde aldus het één en ander qua sturen van Rob Dekeukeleire.

 De volgend data voor deze ‘Onderlinge serie Muiden’ zijn

  • 7 mei
  • 3 juni / 17 juni
  • 2 juli / 16 juli (indien Draken niet meedoen aan de Kaagweek) / 30 juli
  • 13 aug / 27 aug (mogelijk met clinic voor vaste Drakenteams door Pieter Heerema)
  • 10 sept

Ook zaterdag waren we op het water met Olaf Bouwens ( Via J-70 winterwedstrijden en TU Delft Challenge adspirant lid KNZRV ) zeilde gisteren en ook vandaag met Philip in de 160. We gaan Olaf vaker zien in de Draak. Zijn Delftse maat Joshua heeft ook die ambitie. Leve de verjonging!

 

29-april-training-1

En….schrijf alvast in voor 20 en 21 mei voor de Grand Prix Stad Enkhuizen te Muiden via www.manage2sail.com

Voor nu de zeilers groeten uit Muiden !

Phillip De Koning Gans.