Mei Draken nieuws

Geplaatst op 22-05-2023  -  Categorie: Drakenpraet

Ondanks de moeilijke beslissing om de eerste KNZ&RV GP Muiden "Stadt Enkhuizen" serie voor onze wedstrijd Draken zeilklasse (Dragon One Design) te "cancellen"wegens te weinig deelnemers (relatief grote groep Nederlandse Teams waren in het buitenland) maar ook (te) late toezeggingen (6 teams hadden zich aangemeld). Maar gelukkig werd er wel gezeild door Nederlandse Draken Teams.

Bij deze de nadrukkelijke oproep om uw team op tijd in te schrijven zodat organiserende vereniging en wedstrijd organisatie (vrijwilligers) op tijd weten waren ze aan toe zijn. Kom je niet.......... laat dat ook weten !

La Baule Derby France

In Frankrijk vond in La Baule het Derby Dragon evenement plaats met vier Nederlandse deelnemende teams (NED 309 / NED 1 / NED 393 / NED 442) het was "close racing" op het getijde wedstrijdwater van de Atlantique waar de organiserende Jachtclub YCB La Baule bekend staat om goede wedstrijd banen en haar gastvrijheid.

2023-prize-giving-la-baule-6 2

De laatste wedstrijd werd bij Noordelijke wind (20 grd) 10 knts vlagen 17- 20 knts gestreden onder een “Blackflag” om de start gemoederen van de Draken zeilers  wat te temperen. Maar het was uiteindelijk Team GBR 818 “True Story” die mooie serie vaart voor team NED 309 Furie gevolgd door een derde plaats van het Franse team FR207 "Q Ti Tou".

  1. GBR 818 “True Story” (Martin Payne/Olivier Bakker/ Dominic Bakker)
  2. NED 309 “Furie” (Guus de Groot / Hay Winters / Richard van Rij)
  3. FRA 207 "Q Ti Tou" (Frederic Gouralouen / Jean Francois Le Goff/ Charlotte Gouralouen)

Cannoball Cowes United Kingdom

De Cannon Ball is de jaarlijkse Draken wedstrijd tussen drie Koninklijke Verenigingen -op invitatie- met leden van the Royal St George Yacht Club Dublin, Royal London Yacht Club in Cowes en de KNZ&RV Koninklijke Nederlandsche Zeil- & Roeivereeniging Muiden. Deze wedstrijd werd dit jaar in Cowes gevaren.

2023-cannonball1

2023 Nationaal Swiss Draken kampioenschap Thunersee

Op het meer van Thun in Zwitserland werd het Zwitsers Draken zeilkampioenschap gevaren met als Nederlandse deelname NED 227 "Peer de Schuimer" (Joep Khulwin/Jan Bakker/Ronald Schaab) die de serie goed begonnen (5,3) maar dit helaas niet kon volhouden (vinden we niet zo gek - het meer staat bekend als "casino" wedstrijd zeilen) met toch een overtuigende winnaar GBR 375 Blue Haze (Ivan Bradbury/Lars Henriksen/George Leonchuk) een P&T boot die erg hard gaat met licht en middenweer.

Results Swiss Championship

Muiden

Ondanks het cancellen van de eerste GP "Stadt Enkhuizen" serie werd in Muiden een onderlinge wedstrijd georganiseerd wat mooie trainingsuren maar ook veel zeilplezier opleverde.

2023-muiden-mei-onderling1