Drakenklasse deelnemer aan 101 ste Kaagweek

Geplaatst op 17-07-2023  -  Categorie: Racing

De Draken klasse gaf ook dit jaar weer "acte de presence" door deelname als zeilklasse aan de 101ste Kaagweek. Philip de Koning Gans “Draken klasse fleet coordinator Kaagweek” berichte op de laatste wedstrijddag van een waaierige Kagerplas: Nou onze inschatting dat het vandaag zondag 16 juli zou gaan 'poei-eren' was juist, alles afgelast.

kaagweek2023-pic1

Dus totaal slechts 3 wedstrijd potten gezeild in de Kaagweek die scoorden voor het 7-tallig deelnemende Draken teams daarom dus 2 prijzen en wel voor:

Uitslag Kaagweek 2023 Draken klasse

NED 1 (Ronald Pfeiffer, Erik Groot, Leo Schneemann) 1e prijs

NED 185 (Rob de Keukelaire, Inky Lampe en Timo Claassens) 2de prijs

Onze Ronald liep zeer blij en trots met de Kaag Drakenbeker het podium af maar werd snel door de secretaris van  "De Kaag" achterhaald om het kleinood (een wisselprijs) meteen weer in te leveren voor de schatkamer van De Kaag. Na de officiële prijsuitreiking was er nog een 'onderonsje' om een zilveren Kaagbeker uit 1951 (in 2016 aan de NDC geschonken door de familie Verduyn en thans wisselprijs voor wedstrijden op De Kaag) uit te reiken aan Lieke Snelderwaard de jongste zeilende kleindochter van Philip.De verzamelde Draakzeilers waren onder de indruk van het gemak waarmee zij de voordekker positie invulde op de NED 160. Deze Kaagweek was haar 'doop' in de Drakenklasse.

kaagweek2023-pic2

 Hoewel er slechts 3 potten zijn gevaren was het weer een uniek zeilfeest op De Kaag. Van Optimist tot Draak met mooie velden Regenboog, Pampus enFinn. En kleinere velden met Draken, 12-voet Jol, Marieholm IF, Yngling, Laser, RS-Feva en Optimist.Daarbij vier avonden feest met een uitgebreid muzikaal gebeuren en de nodige culinaire evenementen.Zoals Ronald Pfeiffer zei: "het zeilen op de Kaag is best uitdagend ( veel shifts) en het is een mooi feest om mee te maken" en bedankte Philip voor alle gastvrijheid aan boord van de Grand Banks. De Holland en de Oranje waren de vlaggenschepen van de Drakenvloot. Tot volgend jaar !