Drakenpraet Augustus 2020

Geplaatst op 15-08-2020  -  Categorie: Drakenpraet  -  Auteur: NDC secretariaat

Ons vorig nieuws was de positieve informatie, met de oproep tot deelname, over de wedstrijden van onze Belgische zusterclub in Oostende, de gezamenlijke Beneluxtrofee en de informatie over de Nederlandse evenementen in september, de Tune-up 12/13 September en het ONK 17/20 September. De Tune-up is onderdeel van de Zuiderzee Regatta waar we in dat weekend naast de Draken Klasse ook ORC4, Soling en Pion op de wedstrijdbaan zullen vinden. Door de Covid-19 ontwikkeling van de afgelopen weken in België en Nederland hebben we de Beneluxtrofee uitgesteld naar 2021 en met de informatie die nu tot onze beschikking is hebben we besloten om het ONK voort te zetten met een beperkt sociaal programma en de Tune Up te annuleren. In de Pampusbar en de Sociëteit van de KNZ&RV gelden de corona regels voor de Horeca; alleen zitplaatsen, maximaal 2 personen aan een tafel, achterlaten van contact gegevens en de 1,5 meter regel zijn daarbij de belangrijkste.

Dus hier is het aanbod:

  • 17 t/m 20 september Draak-kampioenschap vanuit Muiden. Voor NoR en inschrijven https://www.dragonclass.nl/
  • Er is voor een kampioenschap een minimum van 15 inschrijvingen noodzakelijk: registreer dus nu, dit minimum willen we zo snel mogelijk zien! Graag ook nog even aandacht voor de regels van het watersportverbond rond de wedstrijd licentie, een verplichting voor stuurman en bemanningen. Het is in 2020 ook mogelijk een beperkte licentie aan te schaffen neem daarvoor contact op met Arend van Bergeijk van het watersport verbond.
  • er zal geen draken diner worden georganiseerd, in tegenstelling tot wat er in de NoR vermeld staat is het inschrijfgeld mede hierdoor verlaagd naar 250 euro.
  • wegens de regels wordt elke wedstrijddag afgesloten met “Drakenbier en Borrel aan boord” : de boten zullen bediend worden 
  • wegens diezelfde regels wordt het ONK  afgesloten met “Prijzen aan boord” 
  • tijdens het ONK maakt Sander van der Borch foto’s. Van elke boot wordt ter herinnering de mooiste print uitgereikt “Foto aan boord”.

Er wordt in Nederland gelukkig weer volop gevaren op de meren en op zee, terwijl het wedstrijdzeilen stil heeft gelegen. Laten we optimaal en veilig gebruik maken van de de wedstrijden dit najaar!!