Lets go Dragon sailing

Geplaatst op 01-02-2024  -  Categorie: Drakenpraet

De start van het nieuwe Draken seizoen komt dichterbij even mooi tijd voor jaarlijks onderhoud en bezoek aan de  sportschool. Laten we er met z’n allen een mooi Draken zeiljaar van maken. Wij verwelkomen een aantal nieuwe NDC leden die dit jaar graag willen bemannen in de Draak dus teams die nog bemanning zoeken neem contact op met ons op. Het zou mooi zijn deze nieuwe leden onderdak te geven in een leuk Draken team. Wij zouden eventueel aantal trainingsdagen kunnen organiseren of ondersteuning om onder leiding van aantal ervaren Draken zeilers de “tips en trics” te vernemen ! In de laatste IDA vergadering werd geopperd dat er wellicht (te) veel wedstrijden zijn op lokaal, nationaal en internationaal niveau, Grade 1’s (evenementen worden elkaars  concurrent) dus afstemming is noodzakelijk. We moeten terug naar “local sailing” het mee doen aan bijvoorbeeld ons eigen ONK Nationaal kampioenschap Enkhuizen is essentieel voor het voortbestaan van de Nederlandse Draken klasse !

 Draken wedstrijd kalender 2024

Een aantal Draken teams zeilen in de winter door maar dan in warmere oorden zoals Vilamoura Portugal waar in 2025 het WK plaats zal vinden of doen mee aan populaire Dragon Winterseries in Cannes, San Remo of Mallorca. Wij houden het maar dichterbij in Nederland waar we 30 Maart beginnen met onze Prix D’ Aalsmeer Westeinder Series dit jaar met drie wedstrijdseries gevolgd door de bekende KNZ&RV Muiden Series, Kaagweek en natuurlijk met als speerpunt wedstrijdserie het ONK Nationaal kampioenschap in Enkhuizen en Oktober Alkmaar. Dit jaar gaan we samenwerken met onze buurlanden Belgie en Duitsland.

 

2024-regatta-calender-overview

 Triple Nations Trophee 2024

We zien helaas een teruglopende deelname aan wedstrijden. De bekende Belgische Draken zeiler Ben van Cauwenbergh heeft “om het tij te enigszins in positieve zin te keren” een initiatief naar voren gebracht om als  Nederland – Belgie - Duitsland meer en beter samen te werken met als doel om aan elkaars wedstrijden deel te nemen in een afstandsdriehoek van zo’n 300 km waarbij elk land een 2 tal speerpunt wedstrijdseries voorstelt die als stimulans mee zullen tellen voor een heuze “Triple Nations Trophee”.

 

triple-nations-trophy-card

Belangrijk om dit initiatief te ondersteunen is commitment om deel te nemen en tijdig in te inschrijven daarnaast ligt de nadruk op stimulans voor “local sailing met true Dragon Class spirit” het sociale zeilers aspect waarbij aandacht voor bijvoorbeeld: logistieke ondersteuning, trainingen, accommodaties, bemanning, materiaal en natuurlijk Dragon socials.

Controleer uw Watersportverbond licentie 2024

Een mooie maar noodzakelijk "to do" klusje deze maand is controle geldigheid documenten (meetbrief, verzekering, Watersportverbond, Worldsailing licenties). De watersportverbond licentie moet geldig zijn (stuurman en bemanning) en is eenvoudig te regelen via https://mijnwatersportverbond.nl. Voor aanvang van de wedstrijden dient men in bezit te zijn van de geldige licentie voor internationale wedstrijden word daarnaast ook een geldig Worldsailing (ISAF nummer) gevraagd. 

watersportverbond-licentie

 

Early bird deelname inschrijfkorting

 

Let op voor de Draken teams die zich mooi vroeg inschrijven als deelnemer is nu een inschrijfgeld korting met lager tarief van toepassing (ga daarvoor naar de website van de organiserende vereniging).  Het is ook belangrijk om als NDC lid de westrijden te promoten u kunt dat doen door een voorinschrijving te doen op www.dragonclass.nl ga naar activiteiten en meld uw team aan als voorinschrijving !