NED 185 in Classic Regatta Oostenrijk

Geplaatst op 01-08-2024  -  Categorie: Drakenpraet

behaalt een 2de plaats in Draken Classic Regatta Wolfgangsee Oostenrijk

Rob Dekeukeleire bericht opgewekt vanaf de Wolfgangsee hij is samen met Inky Lampe, Timo Claassens en Reinier de Jong in Oostenrijk, het ging best wel lekker en worden uiteindelijk zelfs 2de met slechts 1 punt verschil in een veld van 17 deelnemende prachtige houten “classics” dit zijn gerestaureerde houten Draken van minstens 25 jaar oud.  De wind (richting/kracht) blijft de ultieme uitdaging op dit bergmeer in Oostenrijk maar uiteindelijk werden er zes mooie wedstrijden gevaren met GER 549 van Wolfgang Kohnk (NRV Hamburg) als winnaar en op de 3de plaats de GER 316 met Rainer Norhhelfer van de Deutscher Touring Yachtclub München.

2024-185-in-austria-1

 

2024-classics

Een fraai gezicht om deze juweeltjes van Abeking & Rasmussen en Pedersen & Thuessen werfen te aanschouwen op het turquoise water tussen de bergen. Voor op de 2025 agenda: Christiaan Hermerisch (GER 257 en voorzitter classic draken Duitsland) nodigt namens Robbe en Berking Jachtbouw alle houten "classic” Draken uit om volgend jaar van 2 t/m 6 juli 2025 in Flensburg deel te nemen aan de Robbe en Sterling Cup !

Finale Weekend Muiden Serie “GP Stadt Enkhuizen” (6-7 Juli)

Met wederom herfstachtige omstandigheden zoals in het eerste weekend met als inzet de overall “GP Stadt Enkhuizen” prijs. Op de eerste wedstrijddag ’s ochtends vroeg beraad over het eventueel aflasten van de eerste wedstrijddag in verband met een te verwachten zuidwester depressie die met 30+ knopen over het wedstrijdgebied zou gaan razen met als beslissing: we blijven vandaag aan de kant, gelukkig was er de volgende dag duidelijk minder wind uit (zelfde richting) en kon er gevaren worden.  

2024-muiden3-ned438-1ste2024-muiden3-ned412-2de

Voor dit weekend hadden zich helaas maar 6 Draken teams gemeld voor deelname zodoende moest wedstrijdleider Robin de Jong een gecombineerde baan maken met de andere zeilklassen van de “combi wedstrijden” met een inner en outerloop zodat de wedstrijd velden geen “mogelijke hinder” van elkaar zouden ondervinden. Er werden drie wedstrijden gevaren met team Bakker NED 438 fier voorop “een klasse apart zullen we maar zeggen” en overtuigend winnaar van dit weekeinde. In de laatste wedstrijd op weg naar de finish werden we nog getrakteerd op een fikse aantrekkende wind 15-18 knts waarbij het even zoeken naar de finish door een aan het zicht onttrekkende regen(stort)bui. 

2024-muiden3-ned311-3de

Overall winnaar over de drie wedstrijd weekenden werd uiteindelijk NED311 van Bram de Wilde die alle weekenden had gevaren en dus op de foto mocht met de wissel trofee “GP Stadt Enkhuizen” de zilveren “Santa Maria”. Ondanks het tegenvallende aantal inschrijvingen voor de drie Muiden Serie regatta weekeinden waren het allemaal goed georganiseerde zeilwedstrijden en aan de wal top gezelligheid ! 

Get ready for ONK2024 Dragon Class Enkhuizen 30 Augustus / 1 September

Georganiseerd door watersportvereniging EWVA Enkhuizen vind vanuit het prachtige historische stad Enkhuizen het Nederlands Drakenklasse kampioenschap plaats.  

2024-onk-enkhuizen-1

 

(INSCHRIJVEN) REGISTRATION