NED 438 winnaar GP d'Aalsmeer

Geplaatst op 08-05-2024  -  Categorie: General

NED 438 winnaar GP d'Aalsmeer 

In tegenstelling tot wat de naam van de boot “Douzement” doet vermoeden is dit succesvolle Draken zeilteam bestaande uit Jan/Olivier/Dominic Bakker (WVA Aalsmeer) vol gedrevenheid op de wedstrijdbanen te vinden.

In de drie GP Aalsmeer wedstrijdweekenden altijd vooraan te vinden zowel bij licht als meer wind (20 knts plus) zijn zij altijd resultaat gefocused met goede boat handling en tactics en dus "uit betaald". Het gaat niet van zelf “so hard work pays off” dus mooi overall resultaat. Daardoor zijn ze ook dit jaar (weer) winnaar van de overall “Cor Groot” prijs. Deze serie telt ook mee voor de Triple Nations Trophee (NED/BEL/GER) wedstrijden.

2024-overall-prijsuitreiking-gp-aalsmeer

Met in totaal over heel de serie een 18-tal deelnemers ook vanuit het buitenland Belgie, Duitsland en Groot Brittannië kunnen wij terugkijken op een geslaagd Draken evenement bestaande uit drie weekenden perfect georganiseerd door WVA Aalsmeer onder wedstrijdleiding van Herman van der Meyden met ondersteuning van de vele vrijwilligers. Kenmerkende is naast de wedstrijden ook de WVA Aalsmeer gastvrijheid en gezelligheid ! Iedereen bedankt en tot volgende jaar !  

Podium plaats voor NED309 en NED393

Al sinds lange tijd wordt in de baai van Douarnenez Bretagne Frankrijk in mei een Draken wedstrijd evenement georganiseerd. Dit jaar begin geplanned in mei (hoe verzin je het) tegelijkertijd met een Grade 1 Draken wedstrijdserie in Riva di Garda. Onder de deelnemers zijn Pro's en Corintheans teams waaronder aantal “sterke”” Franse toppers zoals team Gery Trentesaux en team Gwen Chapelin. Volgend jaar 30 April – 02 Mei 2025 is Douarnenez de locatie voor de Gold Cup  !

 

2024-08-douarnenez

De Nederlandse deelnemers NED309 Guus de Groot / Richard van Rij / Hay Winters (2 overall en 1 Corinthean), NED 393 Richard Blickman / Remco van den Berg / Koen de Smet (3 overall) en NED1 (Ronald Pfeiffer / Pim ten Harmsen van der Beek / Imp Visser) (13e) deden van zich spreken op de uitslagen lijst. Evenement begon met wat lichter weer met later wisselend instabiel weer (bewolkt met meer wind) de teams moesten hard werken om voorin te blijven “close racing”.

Inschrijving Muiden Series geopend

Het weekend van 25-26 mei aanstaande organiseert KNZ&RV Muiden de van oudsher bekende  Muiden Draken Series - serie van drie weekeinden die meetellen voor de GP “Stadt Enkhuizen” overall trophee.

2024-gp-muiden1c

Er hebben zich al aantal teams aangemeld voor dit evenement op het wedstrijdwater voor Muiden. Schrijf je team nu in voor de wedstrijden !

Inschrijven Muiden Series