Dragon class groeten uit Hongkong

Geplaatst op 14-02-2024  -  Categorie: Drakenpraet

NDC voorzitter op bezoek bij de Hongkong Dragon Class

Tijdens recente AGM IDA meeting bij de Royal Thames Yacht Club in London kwam ik in gesprek met de IDA Vice Chairman Bram van Olphen een heuze Brabander die al 21 jaar in Hong Kong woont. In deze meeting werd er ook gestemd voor het bid proposal Dragon World Championship 2026 (WK2026) deze werd na IDA stemming onder commiterende logistiek/prijs transport voorwaarden toegekend aan Hong Kong !

hkg1

Na afloop van de IDA meeting vergaderen we informeel verder (onder genot van GT’s) en volgt er een spontane uitnodiging om maar eens naar Hongkong te komen om zelf te ervaren wat Hongkong voor de Draken klasse te bieden heeft waar ook grote internationale regattas plaatsvinden (Etchells, J boats,Opti's, 49-er, Laser) er is een actieve vloot van circa 21 (HKG) Draken en Hongkong heeft een vergaande Draken historie met beroemde Draken zeilers zoals Lowell en Phyllis Chang. Naast verschillende Draken verhalen hebben wij het ook over vroegere  zeezeilen vanuit Breskens waar Bram's familie schip de “Zeeduivel” een Swan 47 zijn thuishaven had.

hkg6

In Januari jongstleden gelijk de uitnoding aangenomen en een tussenstop gemaakt in Hongkong om wedstrijdweekend Draak te varen vanuit Royal Hongkong Yacht Club (RHKYC) waar onze befaamde NED 1 (Doomernik Dragon) van Ronald Pfeiffer met Boris Bayer en Draken en Wally Nano bouwer Joop Doomernik in 2016 Hong Kong Dragon Class kampioen zijn geworden.

hkg5

De RHKYC is een prestigieuze Yacht Club met circa 200 medewerkers een drietal clubhuizen met bijbehorende jachthavens met het op de achtergrond de Hongkong skyline. Zij hebben alle faciliteiten zoals zwembad, restaurant, bar, kleding rooms, repair en onderhoud services). De logistiek en het voldoende kunnen aantrekken van deelnemende Draken zijn volgens mij de uitdagingen die te wachten staan voor het WK2026 we gaan het zien !

Making Waves Dragon Clinic Aalsmeer 28 – 29 Maart 

De Petticrows vertegenwoordiging voor Benelux organiseert de zeer waardevolle twee daagse "hands on" Dragon Class Sailing Clinic voor de Draken klasse dit om uw kennis te vergroten en direct toe te passen met uw Draken zeilteam. Onder leiding van Portugese Draken kampioenszeiler Petticrows specialist João Vindinha de deelname is gratis dus doe mee met uw eigen boot en Draken Team ! 

 

mw1

 

Op deze dagen komen verschillende aspecten aan de orde zoals: boat tuning (mast, rigging,trim), boat handling (aan de wind, downwind, licht en zwaar weer zeilen) toepassen van theorie in praktijk op de Westeinder Plassen - geef nu uw team op tijd op voor deelname bij Andre Du Pon of Huib Bannier van Making Waves (let op er is een beperkte deelname voor teams en individuals) !

Inschrijven voor deze Clinic ? Stuur een mail naar Huib Bannier en geef u op: reinnab.biuh.[antispam].@making-waves.nl

Inschrijving geopend GP Aalsmeer Dragon Class Easter Regatta 30 Maart - 1 April

De opening van het Dutch Dragon Class regatta seizoen begint traditioneel met het Paas regattaweekend Prix d'Aalsmeer Easter Regatta (onderdeel van 3 x weekend GP d'Aalsmeer regatta-serie) strijdend om de overall "Cor Groot Wisselprijs", een beroemde Nederlandse Dragon Sailor uit de Westeinderplassen. Georganiseerd door WVA Aalsmeer watersportvereniging verwachten we nu Dragon Class deelnemers uit Nederland, Duitsland, België.

 

2024-gp1-aalsmeer 2

 

Deze Paasregatta met gezellige socials en Easter Regatta Diner op Zaterdag wordt gehouden op de Westeinderplassen Aalsmeer vlak bij Amsterdam wat gemakkelijk bereikbaar is en voor degene die overnachten - hotelaccommodatie in Aalsmeer. Meld je Draken team snel aan en ontvang tot 18 maart korting op het inschrijfgeld (dit is inclusief 3 x “Paas Dragon Diner Tickets voor zaterdag 30 Maart). Een goed idee om je partner en vrienden mee te nemen naar het Paasdiner - koop extra kaartjes via de website. 

Inschrijven GP Aalsmeer