December Nieuws - Fijne Feestdagen - Happy Dragon Class Sailing 2024

Geplaatst op 11-12-2023  -  Categorie: Drakenpraet

 

Het bestuur van de Nederlandse Draken Club wenst iedereen een gezond en mooi 2024 Draken zeiljaar toe en bedankt hierbij NDC leden, donateurs, sponsoren, deelnemers, organiserende watersportverenigingen (comité en vrijwilligers) voor ieders inzet en zeer prettige samenwerking in het afgelopen Draken zeiljaar.  

Dus nu op naar het volgend 2024 Draken zeiljaar nu een goed moment om eens met het zeil team te gaan zitten en het afgelopen jaar te evaluaren (to do list), zeil kalender planning te maken voor het volgende jaar. 

Terwijl veel Draken buiten op de trailer in de regen staan of lekker droog in schuur of garage - varen sommige Draken teams in de winter door maar dan wel in het warmere Zuid Europa en nemen deel aan de winter regatta’s in bijvoorbeeld Cannes, San Remo of Vilamoura een enkeling blijft lekker doorvaren en trainen in Nederland waarom eigenlijk niet. 

Dus noteer alvast nu de Draken zeilwedstrijden 2024. Wij gaan werken met een boot deelname voorinschrijving op de website zodat we vooraf deelname kunnen registreren. Wij vragen uw medewerking daarvoor en mocht u team leden tekort komen ? Er hebben zich aantal nieuwe Draken club leden aangemeld die een (vast) zeil team zoeken !  

 

 

2024-dragon-class-xmas-calender-reva

Dragon Nations Cup (NED / BEL / GER)

 

Volgend jaar is het streven om samen te gaan werken met Belgische Dragon Association en de NRW Nord Rhein Westfalen Draken organisaties om zodoende meer deelnemers aan te trekken en andersom zullen we aantal Nederlandse teams vragen om mee te doen aan wedstrijden daar – lets do it ! Wedstrijden die meetellen voor de Nations Cup (GP Aalsmeer Easter Regatta, ONK Enkhuizen, Brugse Zot Oostende, Limburg Cup Kinrooi, NRW Baldeneyesee Essen).

 Classic Dragons Revival

Op de afgelopen IDA vergadering spraken we aantal enthousiaste Draken zeilers uit Estland, Oostenrijk en Duitsland die ons attendeerden op de “revival” van houten classic Draken (orgineel gebouwd voor 1968) een stijgend aantal refit projecten waarvoor zelfs aantal specifieke classic dragons zeilregatta’s georganiseerd voor worden.

2023-dec-nieuws-02

 

Van 14 t/m 18 juli volgend jaar 2024 vind er een International Dragon Classic Regatta plaats georganiseerd Union Yacht Club Wolfgangsee bij Salzburg Oostenrijk.

 

2023-dec-nieuws-01

Mocht je in in de buurt zijn zeker een aanrader is een bezoek aan het Fries Museum in Sneek en zie daar unieke schilderijen van Maartje Roos (t/m 25 februari 2024) Draak NED160 "de Oranje" varend in Friesland !