Wedstrijden Triple Nations Cup 2024 Duitsland en Belgie

Geplaatst op 15-10-2024  -  Categorie: General

Limburg Dragon Cup 2024 en finale wedstrijd Triple Nations Cup 2024 

Na het ONK 2024 in Enkhuizen bleven er nog twee evenementen over die allebei nog mee tellen voor het Draken klassement voor de Triple Nations Cup. Het "NRW "Landes" kampioenschap (2 dagen) in Essen en de Draken wedstrijden in Kinrooi Belgie (3 dagen) en sluit evenement van de Belgische Draken klasse.

Georganiseerd door Zeilvereniging Noord Limburg Maas en de BDA Belgische Dragon Association met 21 inschrijvingen (3 x GER, 7 x NED, 10 x BEL) werden we bij de "boat launching" verrast met "natte voeten" door de hoge waterstand veroorzaakte door waterstand in de Maas. 

2024-kinrooi-24

Op de eerste dag helaas te weinig wind gevolgd door twee licht weer wedstrijden op dag twee en goede zeilwind op de laatste dag goed om drie wedstrijden te varen: Winnaar BEL 79 gevolgd door BEL 80 en BEL 83. De Triple Nations Trophee voor het eerst uitgereikt dit jaar werd na "close call" gewonnen door de NED 438. 

Uitslagen Limburg Cup 2024

Kampioenschap Draken NRW (Noord Rijn Westfalen) Duitsland

Voor dit NRW “Landes” kampioenschap onderdeel van de 3 Nations Cup hadden zich 24 zeilteams aangemeld (5 x NL, 2 x BEL, 18 GER) voor zeilwedstrijden op de Baldeneyesee een unieke zeil locatie op 3 uur rijden van Den Haag.

2024-nrw-12 

De geplande zeilwedstrijden ( 2 dagen) konden geen helaas geen doorgang vinden door een te zwakke wind voor een Draken wedstrijd. Onze complimenten aan YCRE Yacht Club Ruhrland Essen voor hun “Drachen” gastvrijheid. Zaterdagavond trakteerde de clubgastheer ons op een uitstekend driegangenmenu, het zomerse warme weer en de toch al goede onderlinge sfeer (zonder wind werd er spontaan een varend corso gevaren/gepaddled). De avond werd gezellig afgesloten met afwachting wat voor wind morgen zou brengen (nop). We komen zeker volgend jaar terug om onze zeilkwaliteiten op een meer te laten zien “Bis nachstes jahres” !

Dragon Class Sails korting   

De zeilmakers Fritz en North bieden dit najaar scherpe kortingen aan (onder voorwaarden) bij aanschaf voor uw nieuwe zeilen voor het volgend seizoen(en). Kijk snel op de website van de zeilmakers of neem contact - let op de korting geld tot een bepaalde periode !

Fritz Sails by Dragon Making Waves Netherlands

Stationsweg 32 / 1431 EG Aalsmeer
andre.dupon@making-waves.nl | Andre du Pon / Huib Bannier
06 533 85 888 / www.making-waves.nl
North Sails Netherlands 
Anthonetta Kuijlstraat 7 / 3066 GS Rotterdam
Rotterdam@northsails.com | Joost Houweling

ALV Algemene Leden Vergadering 07 December bij de KNZ&RV  

U komt toch ook naar de ALV ledenvergadering (door en voor Draken zeilers) ! Locatie is KNZ&RV in Muidenu bent van harte welkom (download de agenda via de NDC website door even in te loggen zie documenten). Wij houden een korte 2024 terugblik met evaluatie bespreken de wedstrijd kalender, horen graag uw inoput en kijken graag met u naar het toekomende jaar

alv2024

Opgeven (leden) voor ALV2024 Algemene Leden Vergadering