Het ONK 2023 Nederlands kampioenschap Drakenklasse dit jaar in Enkhuizen

Geplaatst op 10-08-2023  -  Categorie: Racing

ONK Nederlands Kampioenschap Drakenklasse in Enkhuizen

Het ONK Nederlands Kampioenschap Draken zeilklasse (one design) zal dit jaar plaatsvinden op het IJsselmeer voor de kust van de mooie historische stad Enkhuizen. Van 1 - 3 September word daar de zeilregatta gezeild voor de nationale titel.

Enkhuizen is een perfecte zeil locatie waar in het verleden ook veel draken actief aan het wedstrijd zeilen waren en waar in het verleden een ONK en heuze Gold Cup werden gezeild. Het ONK word georganiseerd door watersportvereniging EWVA Enkhuizen vanuit de Compagniehaven. 

onk-2023-enkhuizen2

Er word gestreden word om de nationale titel in de draken klasse van het watersportverbond met bijbehorende wimpel en uitreiking van de "Silver Dragon" de eeste prijs voor de drakenklasse van de Nederlandse Draken Club voor een eerste plaats overall. Daarnaast is er de "Theodoor Gilissen Tropy" voor het zeil team dat op de zaterdagavond de eerste plaats staat in de ranking zonder aftrek. Het aansluitend weekeinde 9-10 september is er de mogelijjheid om als aparte Draken klasse deel te nemen aan de jaarlijkse Enkhuizer Sportboat Cup om vervolgens goed getrained 16-17 september deel te nemen aan de finale van de Muiden series.

Inschrijven kan via EWVA:  Deelnemer registratie