Opening zeilseizoen GP Aalsmeer en bezoek Paashaas

Geplaatst op 05-04-2024  -  Categorie: Drakenpraet

Opening zeilseizoen en bezoek Paashaas 

Dit weekend vond opening van Nederlandse Draken zeilseizoen plaats met een driedaagse wedstrijdserie GP d’Aalsmeer op de Westeinderplassen met voorafgaand het twee daagse "Dragon Clinic" training evenement door “Making Waves” georganiseerd door Andre Du Pon en Huib Bannier dit jaar onder leiding van de Pro Dragon Sailor Joao Vinidha (meermalig Dragon kampioen) en werkzaam bij Petticrows in Portugal.

2024-aalsmeer-22

Het lijkt erop dat de gemeenschappelijke oproep werkt om als nationale NDC Draken klasse - internationaal beter, intensiever en pro-actiever samen te werken met onder andere Draken klasse organisaties in Belgie en Duitsland (het doel is de deelname aan elkaars wedstrijden te stimuleren om zodoende voldoende deelnemers voor de lokale regattas te bewerkstelligen het zogenoemde Three Nations Trophee initiatief. De thuisblijvers hadden weer ongelijk dit Paas weekeinde waren er totaal 18 deelnemers uit Belgie (5), Duitsland (1) en overige uit Nederland. 

2024-aalsmeer-12

Op dag 1 met ietwat koude weersomstandigheden werden er 3 races met licht weer 6 knopen  gevaren met meteen NED 438 aan de leiding van de vloot  gevolgd door GBR408 en NED311. S’avonds hadden vrijwilligers van WVA Aalsmeer een uitstekend paasdiner voorbereid en geserveerd terwijl ook de ‘Paashaas’ op bezoek was bij de club.! De vrijwillgers van WVA Aalsmeer (bedankt team Ingrid Meester) verzorgden zaterdagavond na afloop van de eerste (koude) wedstrijd dag voor top Paasdiner !

2024-aalsmeer-2 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De tweede dag gelukkig wat warmere- en met goede wind zeilomstandigheden  bewolkt met een stabiele 8-9 knopen dus werd na de wedstrijden een vat aangeslagen en wel Brugse Zot bier  - aangeboden door Xavier van de BEL 82 als beloning dat er zich dit evenement 5 Belgische deelnemers hadden ingschreven ! 

 

Onze NDC voorzitter als special guest crew bij Draken zeilers BEL 79 Alex Helsen en ervaren zeil talent Dries van den Abbeele. Het was “close racing”op de finale slotdag met drie races met 9-10 knopen wind over het Westeindermeer. De koplopers NED438 en GBR 408 moesten vol aan de bak om voorop te blijven waarbij de NED442 een goed derde plek scoorde. 

2024-aalsmeer-4

 Speciale vermelding voor lokale WVA familie De Jong (Reinier en Maaike met Kursad Terzi) NED 282 die op Dag 3 in de eerste race beheerst mooi naar voren voeren voorin wat resulteerde in mooie 2de plek. Zij ontvingen een presentje van de Paashaas.

2024-aalsmeer-9

2024-aalsmeer-21

 

 

 

 

 

 

 

price-giving2024-aalsmeer1

 

Onze hartelijke dank gaat uit naar alle vrijwilligers en wedstrijdleiding van WVA Aalsmeer (Team Herman van der Meyden) voor perfecte organisatie van een uitmuntende Paas regatta. Natuurlijk hartelijk proficiat voor familie Bakker Dragon Sailing team "Douzement" NED 438 ze hebben het weer knap gedaan een klasse apart (en leuk met Mia op de foto!).