Salutations de "Derby La Baule"

Geplaatst op 10-06-2024  -  Categorie: Drakenpraet

Salutations de "Derby La Baule" 

Van 14 tot 18 mei jongstleden werd in de baai van het Franse La Baule (een getijde haven aan de Franse Atlantisch kust) de jaarlijkse “Derby Dragon La Baule” gezeild. Een aantal Nederlandse en Belgische teams komen hier elke jaar terug om deel te nemen (ze hebben zeker gelijk – een fantastische “Dragon Class” ervaring !).

Bij aankomst in het hotel vlakbij de mooie jachtclub keek ik recht de zee in met opstuifend water, zware regen en stevige windstoten “Ou est le soleil ? ”even verderop zag ik (met laag water) een aantal droog gevallen groene boeien en uitstekende staken wat op "eens" een vaargeul leek “nou dit kan wat worden dacht ik bijmezelf”.

Maar de opvolgende dagen (met voldoende tij) - werden we keurig naar buiten gesleept en was het prachtig zeilweer in de baai met een gemiddelde van een 10 tal knopen wind met af toe buitje met wat wind en regen en op de laatste dag volle zon maar (dus) geen wind.

la-baule-1

Er hadden zich voor deze regatta 31 deelnemende teams gemeld waarbij GBR 818 Martin Payne’s “True Story” met aan boord Dominic & Olivier Bakker zeer sterk zeilde en zeer verdiend de overall eerste plaats opeiste.

la-baule-2

Om de plaats twee en drie werd in de "La Baule" Dragon class regatta een sportieve  onderlinge strijd gestreden door FRA 428 Gery Trentesaux’s “Bande a Part” en Guus de Groot’s “Furie” met Richard van Rij en Hay Winters aan boord. In deze strijd meld zich ook nog kanshebbende Richard Blickman’s “Cobweb” met Koen de Smet en Remco van den Berg maar deze konden er niet (ook door vaar dag minder) niet meer bijkomen. 

ONK 2024 Enkhuizen blijft 3 dagen

Op verzoek vanuit de "ALV" Algemene Ledenvergadering is onderzocht of de organiserende watersportvereniging EWVA het ONK Nederlands Drakenklasse kampioenschap in Enkhuizen met (weer) vier geplande wedstrijd dagen in plaats van drie wedstrijd dagen kan verzorgen. In overleg met organiserende EWVA watersportvereniging is gebleken dat dit door organisatorische redenen nu niet mogelijk is. 

22

Muiden "Stadt Enkhuizen" serie 15-16 juni

In het weekend van 15-16 juni aanstaande organiseert KNZ&RV Muiden het tweede wedstrijd weekend uit een wedstrijd serie van drie weekeinden die meetellen voor de GP “Stadt Enkhuizen” overall trophee. Er hebben zich al aantal teams aangemeld voor dit evenement op het wedstrijdwater voor Muiden. Schrijf je team nu in voor de wedstrijden !

(INSCHRIJVEN) REGISTRATION

Welkom NED 275 "Bluesette" jeugdteam

Trots kunnen wij vermelden dat zich een enthousiast "jeugd team" onderleiding van Bas en Tijn van Gulik heeft gemeld - twee broers en (reeds) ervaren jeugdige wedstrijdzeilers. Zij zullen alvast mee gaan doen aan de Muiden Series en het ONK.

klasseboot1

Kaagweek 2024 inschrijving geopend

In navolging van succesvolle Draken veld deelname in voorgaande jaren een oproep van prominent wedstrijd Kaaglid en Drakenzeiler Huub de Haer aan Draken teams om zich in te schrijven voor de Kaagweek 18 -21 Juli. Dit evenement kenmerkt zich door de "Kaag" wedstrijdbanen en de "after sailing" gezelligheid s''-avonds na de wedstrijden.   

HIER INSCHRIJVEN (KAAGWEEK)