Sneeuwruimen 2022

Geplaatst op 06-04-2022  -  Categorie: Drakenpraet
Sneeuwruimen_1Op Zaterdag 2 April en Zondag 3 April was het sneeuw ruimen voor de draken en de nacht van 2 op 3 april was de koudste sinds 1909. Zaterdag was de verwachting 11 kn met uitschieters naar 18 kn, maar op het startschip is 18 a 19 kn wind gemeten met regelmatig uitschieters naar 25 kn. Dat was ruw ontwaken uit de winterslaap en sommige teams hebben wat hachelijke avonturen beleefd die dag: de Bel 69 ging bijna plat en schepte veel water naar binnen, de Bel 79 had een man overboord, die heel snel weer aan boord was, bij de Ned 398 kreeg een bemanningslid de giek tegen zijn hoofd, die had medische assistentie nodig maar hij was snel hersteld.
Sommige teams hadden nog wat technische problemen waardoor ze niet de gewenste resultaten hebben geboekt maar we gaan er maar van uit dat ze dan helemaal klaar zijn voor de Grand Prix d’Aalsmeer-Eastern.
Ik hoorde ook dat de prijzen zoek waren, maar die zijn terug gevonden in etenslift. Het bier en bitterballen smaakte weer buitengewoon goed na afloop.
Zondag was een zeer koude dag met voorspelling van 5 kn en toenemend naar 10 kn. Onderweg naar de start kregen we een bui met regen en behoorlijk wat wind over ons heen maar tegen 10.45 viel de wind weg naar bijna niks en toen was het wachten op wind. Dat duurde tot 1.00 uur, toen blies de wedstrijd leider de wedstrijd af en begon het te waaien, te laat.Sneeuwruimen_zondag
Nadat alle boten weer op de trailer stonden om 3 uur de prijsuitreiking door Remco: Alex Helsen was 3 geworden, Andre Dupon 2 en de familie Bakker 1.
Al met al een prima zeilweekend waar we allemaal een hoop plezier aan hebben beleefd. Nog speciale dank aan onze 3 Duitse en 2 Belgische drakenvrienden voor hun deelname.
Ook onze hartelijke dank voor de WV Aalsmeer voor hun gastvrijheid en soepele organisatie en uiteraard dank aan het wedstrijd comité dat ook niet makkelijk had met de kou.Sneeuwruimen_result