NED 438 Nederlands kampioen Drakenklasse 2023

Geplaatst op 04-09-2023  -  Categorie: Racing

Het Nederlands Kampioenschap Draken zeilklasse 2023 vond dit jaar voor het eerst na een lange tijd weer plaats in Enkhuizen een historische stad aan het IJsselmeer waar zelfs in het verre verleden een heuze Goldcup werd verzeild. Een prachtige locatie met mooi open zeilwater met historische stad met genoeg accomodaties en restaurants wat wil je nog meer.

De wedstrijdorganisatie van het Nederlands kampioenschap ONK2023 stond onder strakke leiding van Henk Plaatje het race comite bestaand uit vrijwilligers EWVA watersportvereniging Enkhuizen. Er waren drie wedstrijd dagen geplanned met acht wedstrijden onder soms zeer uitdagend lichtweer omstandigheden werden er uiteindelijk zeven wedstrijden gevaren. Onze dank gaat uit naar alle EWVA vrijwilligers voor hun ondersteuning en gastvrijheid met elke wedstrijddag een palaver en na de wedstrijden bier en bitterballen in het EWVA clubgebouw om de wedstrijd  prestaties nog eens door te nemen.

De spannende "strijd der lage landen" tussen titelverdediger NED 438 en Belgisch kampioen BEL 80 werd uiteindelijk in het voordeel besloten voor overall winnaar Team 438 met NED227 verassend op een derde plaats.

? NED438 (Jan Bakker / Olivier Bakker / Dominic Bakker)
? BEL80    (Ben Van Cauwenbergh / Manu Hens / Thibaud Den Hartigh)
? NED227  (Joep Kuhlwilm / Jan Piet Heemskerk / Mark Drontman)

De NED 438 heeft dit weekend hard moeten werken (boothandling/snelheid/tactiek) onder zeer lichte luchtomstandigheden wat niet gemakkelijk is! Stuurman Jan Bakker bedankte zijn zonen Olivier en Dominic voor het mogelijk maken van dit resultaat zij ontvingen de "Watersportverbonds Wimpel 2023" en zullen de "Silver Dragon" Award behouden als ONK eerste prijs 2023 van de NDC Nederlandse Draken klasse. 

Op de derde plaats op "close points" NED227 - Peer de Schuimer (Joep Kuhlwilm/Jan Piet Heemskerk/Mark Drontman). De ervaren Joep Kuhlwilm controlleerde in de laatste wedstrijd de directe concurrent SWE404 (Karl-Gustaf Löhr / Jesper Bendix / Mads Hansen) the winner takes it all. We bedanken alle deelnemers voor hun deelname aan onze ONK 2023 Dutch Nationals Dragon Class vooral ook de deelnemers uit het buitenland België, Zweden en Duitsland. Speciale waardering aan team NED 441 die ruim 25 mijl met de Draak naar Enkhuizen zijn gevaren waarbij meesten de auto en trailer hebben gepakt. 

drawing1