Verslag KNZ&RV Muiden 2 Serie “GP Stadt Enkhuizen”

Geplaatst op 02-07-2024  -  Categorie: Drakenpraet

 

 

Verslag Muiden 2 Serie “GP Stadt Enkhuizen”

De “GP stadt Enkhuizen” serie word georganiseerd door KNZ&RV in Muiden en bestaat uit drie afzonderlijke  wedstrijd weekeinden met als overall winnaar wisselprijs het scheepsmodel “Santa Maria” (ter beschikking gesteld door de naamgever van de wisselprijs de historische stad Enkhuizen).

 

2024muiden2-sailing-homeIn het weekeinde van 15 en 16 juni jongstleden vond tweede wedstrijdserie plaats met een tiental deelnemende teams (NED 250 had zich vooraf afgemeld) onder de strijdende deelnemers onder andere het bekende Duits Draken zeilteam GER 1005 Axel Engstfeld / Leo Schneemann / Andreas Lingg en een nieuw “Dutch got talent” Draken team  “Bluesette” klasseboot NED 275 gevaren door de enthousiaste wedstrijd zeilende broers Bas en Tijn van Gulik en Esther deden het meer dan prima en dus zeker compliment waard !

Op zaterdag (de eerste wedstrijddag) werd onder herfstachtige omstandigheden gevaren: donkere wolken met een gemiddelde wind van net onder de 25 knots wind (net onder de limiet) met heftige buien. Aantal Draken hielden het voor en na één wedstrijd wel voor gezien en gingen terug naar de haven te gaan (met “mixed feelings wetende dat dit kostbare punten voor de serie”). Een 4 tal Draken finishden de eerste "herfst" wedstrijd met als knappe winnaar NED 352 Frank/Arno/Dries en een drietal Draken finisheden onder deze uitdagende omstandigheden de tweede wedstrijd daarna vond de wedstrijdleiding het blijkbaar genoeg en werden er geen wedstrijden meer gevaren.

  

2024muiden2-ned-416-dual-handedZondag weer opnieuw "herfst" maar minder heftige buien en zelfs aan het einde van de dag (bij het "kranen" zelfs zon) ! Extra complimenten voor het nieuw Draken zeil team NED 275 en ook extra compliment voor NED 416 Hari Dattatreya en Myrthe Jansen die dual handed de tweede wedstrijddag zeilde ! 

Uitslag 

  1. NED 438 "Douzement" (Jan/ RIchard Dag1-Olivier Dag2/ Dominic)
  2. NED 352 "Hestia" (Frank/Arno /Dries)
  3. NED 275 "Bluesette" (Bas/Tijn/Esther) (geen foto)

Nu op naar het overal finale weekend 6 en 7 juli aanstaande !

2024-gp-muiden3Aanstaand weekeinde vinden de finale zeilwedstrijden plaats deze derde en laatste serie met een weekeind winnaar en overall winaar voor de wisselprijs ! 

 

Inschrijven "GP Stadt Enkhuizen" Finale 6-7 Juli Muiden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nederlandse deelname aan Deauville regatta Frankrijk 

Dit 4 daags Draken zeilevenement vind plaats vanuit het mondaine Deauville aan de Seine monding recht aan de overkant van Le Havre dit jaar ook het Frans Draken zeilkampioenschap.

2024-deauville-d20Een relatief hoog aantal Nederlands deelnemende teams NED 438 (Jan/Dominic Bakker met “special Olympic guest” crew Kalle Coster), NED1 (Ronald Pfeiffer/Robin de Jong/Marc Reijnhoudt), NED442 (Ande du Pon/Huib Bannier/Siebe de Boo, NED258 (Pim/Koen/Mart Harmsen ter Beek) en de NED282 (Reinier/Maaike de Jong/Rob de Keukeleire/Inky Lampe) waren afgereisd naar deze Franse kustplaats. Onder gemiddeld lichte en soms matige zeilomstandigheden werden de wedstrijden op stromend water afgewerkt waarbij NED438 net een podium plek miste en genoegen moest nemen met een 4de overall plaats.

 2024-deauville-d14Het kampioenschap werd besloten in de allerlaatste wedstrijd met uiteindelijk als overall winnaar GBR192 (Bailey) in de fraai gerestaureerde ” Draak “Bluebottle” die historie schreef: 75 jaar geleden voer deze boot vanuit Engeland het kanaal over om hier in Deauville de “Virginie de Heriot” Trophee te winnen! Tweede FRA428 (Trentesaux) gevolgd door UAE17 (Loginov).

 

2024-deauville-d22

Samenwerking met Belgian Dragons

Als Nederlandse Draken klasse organisatie NDC hebben we intensief wederzijds contact en overleg met de BDA Belgische Dragon Association om informatie en ervaring uit te wisselen en wedstrijd data (indien mogelijk) af te stemmen om zodoende de mogelijkheid te bieden aan elkaars wedstrijden deel te nemen.

 

2024-bel-regattas

Er komen regelmatig Belgische teams naar Nederlandse Draken wedstrijden en andersom. Daarom hopen wij dat het eerder in het jaar vermelde Three Nations Trophee initiatief van de succesvolle Belgische Draken wedstrijdzeiler en BDA voorzitter Ben van Cauwenbergh  daar een extra positieve stimulans aan kan geven.

Belgian Dragons Wedstrijden